Notícies, opinions, premsa (2008)

     
     
     
Tornar a la pàgina principal    

 

Tornar a  «coses curioses»

 

Tornar a «senyals al cel»

  1. Continuen les observacions a Montserrat

  2. Llums a Blanes

  3. Els ovnis a Montserrat tornen a estar de moda

  4. Un avió comercial va estar a prop d'un ovni abans d'aterrar a Londres

  5. Un cas OVNI a l’Alt Penedès

  6. Estiu amb Ovnis al Països Catalans

  7. Ovnis al Peni

  8. Imatges d'un ovni a Lleida penjades a Youtube

  9. Observacions etiquetades d'Ovnis durant una alerta a Santa Pola (Baix Vinalopó)

  10. De nou càmeres de televisió filmen ovnis a Montserrat

  11. Més material desclassificat sobre ovnis a Gran Bretanya

  12. El CEI celebra 50 anys

  13. Una observació ovni al sud del País Valencià

  14. Ovni al Maresme

  15. El periodista Juan José Benítez ataca de nou l’anomenada «desclassifcació ovni» espanyola

  16. Sense notícies de l'ovni de Kazakhstan

  17. Submarinistes de Kazakhstan busquen un OVNI al fons d'un riu

   
   
 

Continuen les observacions a Montserrat

El dia 11 de desembre nombroses persones van ser testimonis d’observacions de llums que van identificar com a OVNIS en la trobada mensual de Montserrat, la qual se celebra a l'entorn del contactat Luis Grífol.
Segons relatà Marisol Roldán, sobre les 23.45 aproximadament «el primer Ovni arribà creuant per sota de Sírius. Altres aparicions es van produir ja durant la primera hora del dia 12. Les descripcions dels presents encaixen amb meteors. Tanmateix diversos testimonis no estan conformes amb aquesta interpretació perquè el fenòmens es produeix quan ho demana Grifol i en lloc que es sol·licita. No obstant això, no sempre que es fa tal petició es compleix. Per tant es pot atribuir a l'atzar.

Bloc del CEI, 24 de desembre de 2008

   
   
 

Llums a Blanes

Segons ha publicat David Torralba en el bloc de Maresme Mystery, els dies posteriors al 14 d’octubre es van produir diverses observacions ovni a Blanes, a la comarca de La Selva. Un nombre important d’habitants de la població haurien pogut observar  llums de diferent mida i color.

maresmemystery.blogspot.com, 23 d'octubre de 2008

   
   
 

Els ovnis a Montserrat tornen a estar de moda

Recentment Manuel Luis Tatjé ha publicat en un bloc una fotografia presa a Montserrat el 25 de juliol d'enguany del que identifica com un Ovni. Aquest cas se suma a les observacions que s'han produït en els últims mesos i al renovat interès que tenen les trobades dels dies 11 de cada més que lidera el contactat Luis José Grifol.

manueluisonces.blogspot.com, 20 d'octubre de 2008

   
   
 

Un avió comercial va estar a prop d'un ovni abans d'aterrar a Londres

 

Un avió comercial que es disposava a aterrar a l'aeroport londinenc de Heathrow va estar a prop de xocar contra un objecte volant no identificat el 1991, segons revelen uns documents del Ministeri britànic de Defensa.

El capità d'un vol d'Alitalia es va mostrar tan preocupat per la situació que va arribar a cridar "compte" al seu copilot després de observar sobre el seu avió un objecte de color marró que tenia la forma d'un míssil, indiquen els documents desclassificats avui.

Aquest misteriós incident amb l'ovni va tenir lloc al comtat de Kent, al sud-est d'Anglaterra, el 21 d'abril de 1991, i va ser investigat per l'Autoritat d'Aviació Civil (CAA, en la sigla en anglès) i els militars. El Ministeri de Defensa va decidir tancar el cas com a assumpte no resolt després d'arribar a la conclusió que no era ni un míssil, ni un globus meteorològic ni un coet espacial.

Aquest incident inexplicable es va mantenir en secret als Arxius Nacionals de Kew, al sud-oest de Londres, i forma part d’altres casos similars que no han pogut ser aclarits.

L’avió d'Alitalia, un McDonnell Douglas MD-80, completava la ruta entre Milà i  Heathrow  amb 57 persones a bord quan el pilot Achille Zaghetti va observar l’objecte no identificat, que estava a uns 300 metres per sobre del seu aparell. «Immediatament li vaig dir al meu copilot, compte, compte, i va mirar i va veure el que jo vaig veure», va relatar el pilot.

El document desclassificat afegeix que l’emissora de televisió Southern TV va emetre el relat d’un nen de 14 anys que va afirmar haver vist un objecte que tenia forma de míssil i estava a un nivell molt baix abans d’elevar-se i desaparèixer al cel.

Al mateix temps, una investigació del Ministeri de Defensa va arribar a la conclusió que l’objecte no procedia de l’Exèrcit. D’aquesta manera, el Ministeri va decidir arxivar el tema i va assenyalar: «És la nostra intenció tractar aquest assumpte com un altre objecte volant no identificat, i, per tant, no farem més investigacions».

EFE, 20 d'octubre de 2008

   
   
 

Un cas OVNI a l’Alt Penedès

El 24 de juliol de 2004 Pep Jamandreu tornava a casa seva procedent de Vinaròs (Baix Maestrat) amb la seva dona i la seva filla conduint un cotxe per l’autopista AP7. De quant en quant donava una ullada a la Lluna perquè a prop hi havia un planeta, fet que li cridava l’atenció. L’autopista estava molt concorreguda i la conducció era relativament lenta.

Feia estona que veia una llum propera a la del planeta, fet que no tenia més importància per al testimoni ja que la considerava també procedent d’un objecte astronòmic. Tanmateix, més o menys a l’altura de Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès) se’n va donar que aquesta llum començava a moure’s en direcció horitzontal a poc velocitat. El testimoni, sorprès, va intentar enregistrar el cos amb una càmera de vídeo, però sembla que a la gravació no es veu gaire més que una petita llum.

L’esfera lluminosa va anar canviant de direcció i fins i tot va creuar per davant del cotxe del testimoni, però sense deixar de ser una bola lluminosa [blanquinosa ?]. Finalment els testimonis van perdre de vista l’objecte.

Però una mica més endavant, la seva dona es va sobresaltar en veure, en paral·lel a un Nissan Terrano, a uns 8 o 10 metres de distància, a baixa altura, un objecte metàl·lic d’uns 6 o 7 metres de diàmetre aparent.

El testimoni, que afirma treballar a la branca del metall, estar segur de la tangibilitat de l’objecte que descriu amb una esfera central i unes barres que sortien radialment i que sustentaven un anell exterior.

L’objecte anava a la velocitat del cotxe, que no era gaire elevada per les condicions del trànsit. A les barres  hi havia focus que emetien impulsos intermitents. Segons el testimoni també ho van intentar enregistrar, però no queda clar sí realment es veu amb detall l’objecte a la gravació.

El testimoni també informa que és aficionat a les paraciències, però que mai abans havia vist res especial.

Segons ell mateix explica, uns dos dies abans – hom ha de suposar que de la data en la qual Pep Jamandreu dóna el seu testimoni, es a dir sobre el dia 1 d'octubre –, es va veure una bola que el testimoni identifica com a similar a la descrita inicialment per ell, en aquest cas a Sant Salvador de Guardiola (Bages), però no cita qui fou el testimoni.

Font: Pep Jamandreu; Marisol Roldan. «Vídeo Ovni en Catalunya». Programa de ràdio Años Luz. (4 d’octubre de 2008). Disponible en Postcast a: <www.aluzinformacion.com/radio-aluz/programas/aluz_041008.mp3>.

   
   
 

Estiu amb Ovnis al Països Catalans

A més de les polèmiques observacions de Santa Pola, l'estiu ens ha deixat alguns casos en el Països de Catalans. Aquí en tenim alguns d'ells.

Observació a Vilanova i la Geltrú (El Garraf)

Aquesta observació es va produir el 31 de juliol, quan passaven cinc minuts aproximadament de les onze de la nit. El testimoni es trobava al balcó de casa seva a Vilanova i la Geltrú quan va observar un objecte que en principi no era especialment singular i uns 10 minuts després un altre extremadament semblant.

El testimoni, persona amb una formació tècnica i astronòmica considerable, va veure aparèixer els dos objectes per darrera d’un edifici, aparentment a la constel·lació d’Aquari i que es dirigien cap el zenit creuant el triangle format per les estrelles Lira, Altari i Deneb. Les dues llums les va perdre de vista en debilitar-se progressivament la seva intensitat lluminosa. En ambdós casos van seguir totalment el cercle que forma la volta celeste i la velocitat aparent va ser constant durant tota la trajectòria.

L’observador va veure el primer objecte a simple vista. Era un punt de llum taronja, sense cua; i, dues o tres vegades més lluminós que Júpiter. El segon, aparentment idèntic a l’anterior, el que li va causa sorpresa, el va poder observar amb un petit instrument òptic, veient una boleta, no un punt com en el cas d’una estrella, de color taronja intens, amb una espècie de raigs daurats que la travessaven. L’aspecte era sòlid metàl·lic, amb una cua posterior molt definida, més pàl·lida i gran que la boleta. El testimoni va aportar més dades sobre el que va veure.

En acabar la segona observació, va anar ràpidament a consultar la pàgina web de la estació espacial internacional, però va comprovar que havia passat força abans. Realment el que el va sobtar fou la presència del segon objecte i va arribar a pensar, en els primer moments, que hi havia hagut un accident i que l’estació espacial s’havia partit en dos trossos, o una situació similar.

Font: Centre d’Estudis Interplanetaris

 

Imatges de YouTube de Sa Ràpita

YouTube s’ha convertit en una font alternativa d’informació sobre casos ovni. Així trobem, per exemple, que el dia 8 d’agost a Sa Ràpita, al sud de Mallorca es va enregistrar un vídeo amb un telèfon mòbil. Les imatges es poden observar en línia en dos fitxer:

 

<es.youtube.com/watch?v=hZpUuCzRSbY>, <es.youtube.com/watch?v=q_VNcWwcGPs>

 

Segons un dels testimonis, primer van veure una llum rodona ataronjada al cel que anava a una velocitat considerable, sense fer cap soroll, ni mostrar cap tipus d’intermitència, fet pel qual van descartar que fossin avions. Una mica després, van aparèixer a l’horitzó sis llums rodones similars que tampoc feien soroll i anaven força ràpid.

En el vídeo les imatges queden distorsionades, però s’aclareix que en tot moment eren rodones i anaven de dreta a esquerra.

Probablement es tractava de globus lluminosos.

Font: Youtube

 

Sant Andreu de Llavaneres (El Maresme)

 El 21 d’agost, cap a les nou del vespre l’investigador madrileny de temes paranormals Juan Miguel Marsella estava aparcant el seu cotxe a Sant Andreu de Llavaneres, quan va veure un objecte estrany que primer va prendre per un avió.

Era una llum brillant blanca, que anava cap el nord-est i que va poder observar durant alguns segons. La sorpresa es va produir quan la llum brillant es va transformar en una de petita i més grogosa que va acabar desapareixent en el cel. L’investigador es preguntava si podia tractar-se de l’estació espacial internacional.

Font: Llista Años Luz

 

Més possible globus lluminosos a Mallorca

El 29 d’agost, sobre les 22 hores, una dona de nacionalitat alemanya resident a la zona de la platja de s’Alcanada, a uns 3,5 quilòmetres del Port d’Alcúdia, va contemplar i fotografiar unes llums que va descriure com «un disc amb setze petits cercles en el seu interior».  Una observació similar es va produir el dia 1 de setembre a la Cala Santanyí., en aquest cas sense imatges capturades.

Font: Maties Morey

 

Dos casos a Barcelona

En el primer, el testimoni es trobava a la platja de la Mar Bella de Barcelona  prenen el sol. Eren un quart i mitja de sis aproximadament del 24 d’agost. El cel blau estava tacat per petits núvols. L'observador va aixecar la mirada i va veure un objecte amb forma de dirigible, de mida aparent similar a la Lluna plena, amb dues ales molt petites als costats en forma de semicircumferències. L’objecte era quasi transparent, similar a una medusa. Els colors eren blau i blanc, igual que els núvols, gairebé com si la seva superfície s'adaptés als colors que envoltaven provocant l'efecte final de la transparència.

Va volar en un camí exactament perpendicular a la platja de la Mar Bella, des de mar endins. Mirant el mapa, va poder decidir que seguia una trajectòria del sud-est fins al nord-oest.
L'objecte anava molt ràpid, en comparació amb els avions i helicòpters i no feia els sorolls característics d’aquets.

En l’altre cas, la nit del 2 de setembre, cap a les 23 hores, a la zona alta de la ciutat, el testimoni va realitzar unes 30 fotografies d’un objecte o objectes que va considerar estranys.

Font: Centre d’Estudis Interplanetaris

 

6 de setembre de 2008

   
   
 

Ovnis al Peni

Mai no he arribat a saber quant hi havia de cert en la història que fa molts anys em va explicar un suboficial de l'exèrcit de l'aire. Cantàvem plegats les excel·lències del cel de l'Empordà. Ell, amb avantatge, hi afegia que de nit la millor vista era des del cim del Pení. L'hauria d'haver enregistrat. L'home es desfeia amb adjectius i noms d'estels, descrivia el cosmos, es gronxava en les constel·lacions, batejava els astres, inventava l'infinit... Fitava el cel i jo el mirava a ell. Tot duna, li vaig preguntar: "I no has vist mai cap ovni?"
La seva resposta és el que no he arribat a contrastar com mana el bon periodisme. El militar baixà de sobte de la volta celestial i sotjant la meva ànsia gairebé insolent em digué: "No ho saps pas, noi. Hi ha nits que veiem coses que els aparells no capten. D'altres nits, els radars indiquen presències més o menys pròximes... imperceptibles als nostres ulls". Un calfred em va recórrer. L'home no semblava parlar de broma. Quasi diria que m'estava confiant un secret classificat. Després d'uns segons de silenci, quan vaig haver processat i traduït aquella informació al llenguatge col·loquial, em va dir que sí, que ho havia entès bé. Certes nits, esguardant el cel, es veien llumetes movent-se prou a la vora com per ser interceptades, i a les pantalles no s'hi reflectia res. En altres ocasions, saltava l'alarma per un puntet que per força havia de sobrevolar la vertical de la serra de Verdera. Els monitors ho indicaven clarament, però a d'intempèrie no s'observava cap cos estrany.
Penso amb aquesta història ara que ja és notícia que les boles del Pení un dia d'aquests desapareixeran. Serà, segurament, un acte de justícia amb la natura. Tanmateix, com ha passat amb tants altres elements postissos que gloriosament hem enderrocat - des de les antenes de Pals fins al fals far de cap de Creus-, alguna cosa íntima de la nostra vivència lligada al paisatge també deixarà d'existir. Per això mateix, per gravar -aquesta vegada sí- aquest sentiment intransferible, penso acceptar la invitació pública i pujar al Pení abans no desmantellin aquelles boletes que de lluny semblen petitones. Amb una mica de sort comprovaré que l'extraterrestre sóc jo.
 

Francesc Cruanyes, Emporda.info, 12 d'agost de 2008

   
   
 

Imatges d'un ovni a Lleida penjades a Youtube

El diari  La Mañana ha publicat la notícia que a Youtube es va penjar el 19 de febrer un vídeo en el qual es veu una mena de plat volador que sobrevola l'edifici conegut per sindicats de la la ciutat de Lleida.

CEI, 7 de juliol de 2008

   
   
 

Observacions etiquetades d'Ovnis durant una alerta a Santa Pola (Baix Vinalopó)
 

La nit del dissabte 28 al diumenge 29 de juny es va celebrar una de les típiques alertes ovni estiuenca, en aquest cas organitzada per la SEIP. L'indret escollit fou una platja de Santa Pola, al País Valencià.

S'haurien produït quatre observacions ovni, sempre després de peticions del Luís José Grífol. Segons alguns dels testimonis, es podria haver tractat de simples meteors.

Joan Casassayas, 30 de juny.

   
   
 

De nou càmeres de televisió filmen ovnis a Montserrat

A la cita ufològica de juny de Montserrat les càmeres que filmaven per a un programa d'un canal de televisió espanyol (Telecinco) van enregistrar al voltant de la mitjanit del dimecres 11 de juny al dijous 12 el que van identificar els presents com llums corresponents a 2 objectes no identificats. Posteriorment van aparèixer tres o quatre llums més que molts dels presents van associar cadascun com a ovnis.

Es dóna la circumstància que aquests objectes es presenten pretesament a petició del contactat i principal organitzador de les vetllades Luis José Grifol. D’aquesta manera les càmeres de TVE també van poder enregistrar senyals al cel a Montserrat el novembre passat.

19 de juny de 2008

   
   
 

Més material desclassificat sobre ovnis a Gran Bretanya

El mateix Ministeri de Defensa ha documentat que es van veure suposades figures extraterrestres i objectes voladors no identificats en diferents llocs del país, segons uns informes divulgats avui pel departament d’Arxius Nacionals britànic.Per primera vegada, vuit documents redactats entre el 1978 i el 1987 estaran des d’avui disponibles per al públic, encara que Arxius Nacionals espera desclassificar-ne 150 més durant els pròxims quatre anys. Entre els textos, alguns de 450 folis, figura la suposada observació d'una nau extraterrestre a la localitat de Wallasey, en el centre d'Anglaterra; una altra l'any 1984 en el pont de Waterloo a Londres. Igualment  un altre del 1986, en la qual un pilot va informar que havia vist un objecte difícil de descriure a prop de la seva aeronau, a unes 1,5 milles nàutiques.

També està present el cas d'un home que va explicar amb tot detall els seus contactes "físics i psíquics" amb extraterrestres des que era petit. Segons va explicar aquest home, un dels extraterrestres, al qual anomenava Algar, va ser assassinat el 1981 per altres "éssers estranys" quan estava a punt de posar-se en contacte amb el Govern britànic.

En un altre cas, clients i el personal d'un bar, ubicat a la localitat de Tunbridge Wells (al sud-est d'Anglaterra), van dir que havien vist un objecte amb llums verdes i vermelles que es dirigia a l'aeroport londinenc de Gatwick.

Aquesta informació va ser considerada tan important que les autoritats van demanar a la policia i a les bases militars aèries que registressin qualsevol observació d’objectes inexplicables. Però el personal d’intel·ligència de la cartera de Defensa estava més interessat a saber si els casos de suposats ovnis eren, en realitat, missions d’espionatge encobertes d'altres països.

Un document del 1983 assenyala que «l’únic interès del Ministeri de Defensa en informes sobre ovnis és establir si revelen alguna cosa interessant per a la defensa». «Els informes són elevats al personal d’operacions, que els estudien com a part dels seus deures normals», encara que «el Ministeri de Defensa no nega que hi ha coses rares al cel».

Nick Pope, que va treballar per a Defensa durant 21 anys i s’encarregava d'investigar aquestes observacions, ha dit que, «si bé no hi ha evidència de petits homes verds en aquests arxius, són d'un interès immens per a escèptics i creients».

«El fet de veure ovnis es deu possiblement a una mala identificació de llums d’aeronaus i meteorits, però alguns casos són més difícils d'explicar, i hi ha ovnis vistos per agents de la policia i pilots, i casos d’ovnis registrats en radars», segons Pope.

Un portaveu dels Arxius Nacionals britànics va precisar que aquests documents es posen a disposició del públic en virtut d ela Llei de Llibertat d’Informació que permet l'accés a documents en poder del Govern, i també perquè hi ha el desig dels Ministeri de Defensa per evidenciar que actua de manera «oberta i transparent».

.El departament d'Arxius Nacionals assegura que el nombre de denúncies sobre ovnis es va duplicar després que s'estrenés, el 1977, la pel·lícula Encontres a la tercera fase, del director Steven Spielberg.

Agències, 14 de maig

   
   
 

El CEI celebra 50 anys

El Centre d'Estudis Interplanetaris de Barcelona celebra 50 anys. L'acte central de la commemoració es produirà el proper 10 de maig amb una trobada de socis actuals amb antics membres, alguns d’ells d’avançada edat.

El CEI fou creat legalment l’any 1958  com a resultat de la iniciativa sorgida a Barcelona en el Congrés Internacional d’Astronàutica. Entre els seus fundadors hi figuren les creus de Sant Jordi Antoni Ribera Jordà i Antoni Pelegrí.

La contribució del CEI a la vida cultural barcelonina i catalana fou apreciable als anys seixanta i setanta promocionant estrenes de pel·lícules com 2001: Una odisea de l'espai o iniciant campanyes com la de la creació del Planetari de Barcelona.

Paral·lelament, de la mà de Joan Creixell, polític historiador, la antiga seu del CEI al carrer de Balmes fou lloc de trobada clandestina dels grups antifranquistes Front Nacional de Catalunya, Partit d’Alliberament del Països Catalans i Unió Democràtica de Catalunya, acollint més endavant el Consell de Forces Polítiques (1975-1976).

Posteriorment i durant llargs períodes ha abrigat a grups d’estudiosos de matèries diverses com el Centre d’Estudis Aeris i Navals i l’Associació Catalana de Policia.

La labor del CEI fou determinant en el procés de desclassificació de l’arxiu ovni de l'Exèrcit de l'Aire espanyol, realitzat des de 1992.

El CEI ha publicat revistes, butlletins i llibres que han tingut una amplia divulgació internacional entre els interessats en el temes d’exobiologia i els ovnis des d’una perspectiva científica.

CEI, 27 d'abril

   
   
 

Una observació ovni al sud del País Valencià

 

En una llista d’incondicionals d’Iker Jiménez (amigosmilenio3@yahoogroups.com) un dels recents missatges es feia ressò d’una observació ovni. Segons el text signat per Amelia, cap a les 3.35 del proppassat dimarts dia 1, la testimoni va veure per la finestra de la seva habitació a la zona del litoral coneguda com a Platja de Sant Joan, a la comarca d’Alacantí, dues esferes lluminoses que anaven i venien guardant una distància considerable entre elles, però que es seguien, fins que van desaparèixer. Semblaven trobar-se sota una densa capa de núvols.

La testimoni demanava informació d’altre possibles observadors i donava com a referències visuals els blocs de l’urbanització Fonts blanques i l’IES Platja de Sant Joan.

Joan Casassayas, 5 d'abril

   
   
 

Ovni al Maresme

En un dels fòrums de Racó Català (www.racocatala.cat/forum/llegir.php?idf=7&fil=10673&pag=1) el passat dia 22 es va fer esment d’una observació ovni produïda el mateix dia al Maresme. La descripció dels fets es van produir quan encara no feia una hora de l’observació. El text diu: «Estava dins el tren a l’estació de Premià i pel mar ha passat una mena d’avió silenciós seguit d’un gran llampec "sense so" que ha il·luminat tot el mar, s’ha repetit dues vegades en 3 segons. Tota la gent del tren ho ha vist, l'"ovni" en qüestió anava direcció Mataró per dins el mar. Algú ho ha vist?  ha sigut fa molt poc, sobre les 22:45». Una de les respostes indicava que havia vist alguna cosa semblant a Mataró: «[j]o he vist quelcom semblant aparcant el cotxe al Passeig Maritim de Mataró... era com un avió molt gran i l’he vist una vegada, jo i la meva xicota. Ella l’ha vist i sí que era una cosa ben estranya. Anava cap a Arenys a uns 300 m de la platja. Què fem?». En una entrada posterior deia «[j]o l’he vist abans de les 23. Ha passat per Mataró! Eren com una o dues coses molt grans que feien uns llampecs petits cap a l’aigua».De nou el primer testimoni apuntava que «han passat dues vegades, és per això que la gent s’ha quedat. Jo mirava per la finestra i m’ha semblat veure algo raro, però he pensat que era cosa del reflex de la llum de dins el tren, però en 3 o 4 segons a tornat a passar i molta gent a fet un "mira mira" i ja hem tingut tema per xerrar. Tu que has vist exactament? Ha sigut tope raro, jo crec que era un avió però és impossible que no fes gens de soroll. perquè aparentment ha passat bastant a prop de la platja i no gaire amunt, crec que a uns 50 o 100 metres de l'aigua». I la resposta de l’altre testimoni: «Eren com 2 coses molt juntes, a 300m de la platja. anaven ràpid i feien com uns llampecs amb l´aigua, flipa amb flopi!!».

Jordi Ardanuy, 27 de febrer

   
   
 

El periodista Juan José Benítez ataca de nou l’anomenada «desclassifcació ovni» espanyola

El periodista navarrès Juan José Benítez assegura que el procés de desclassificació de l'arxiu OVNI de l'Exèrcit de l'Aire espanyol, realitzat des de 1992, ha estat un "frau", ja que, segons afirma, en els expedients es van incloure conclusions d’un grup de civils "escèptics" amb el fenomen.
Benítez assevera en un comunicat, que remet a un informe més ampli de la seva pàgina web (www.planetabenitez.com/lado/Lado12-2.htm), que un grup de set civils -sis espanyols i un nord-americà- van col·laborar amb el Servei d’intel·ligència Militar de l’Exèrcit de l'Aire espanyol en la desclassificació dels expedients, però amb l’objectiu de "refutar" els observacions.
Aquest grup de civils, assenyala Benítez, va estar encapçalat per Vicente Juan Ballester Olmos, director d’investigacions de la Fundació Anomalia, entitat escèptica amb el fenomen OVNI, i composta així mateix per Manuel Borraz, Juan Antonio Fernández Peris, Miguel Guasp, Joan Plana, Willy Smith i Javier Armentia, director del Planetari de Pamplona.
Els noms d’aquestes persones i el seu treball "secret" en la desclassificació OVNI figura, segons indica Benítez, en un total de 58 cartes confidencials que va entregar en 2004 Willy Smith, doctor en Física de la Universitat de Michigan (els Estats Units), expert en energia atòmica i investigador ufològic, mort l’any 2006.
Benítez afirma que les conclusions d’aquestes persones eren remeses a l’Exèrcit de l'Aire i aquest, si ho considerava oportú, les incloïa en els informes desclassificats.
Entre 1992 i 1998 van ser desclassificats vuitanta-tres expedients OVNI, amb un poc més de mil vuit-cents folis, un procés que, segons l’opinió de Benítez, va ser "un frau", ja que els documents haurien d'haver estat alliberats "sense cap tipus de manipulació".
L’investigador navarrès ha comentat a EFE que, en aquestes cartes, "es veu amb claredat que el que interessava era refutar com fos el fenomen" per part d’aquest anomenat "consell de consultors", que van explicar els casos OVNI "afirmant que es tractava d’un globus sonda o del planeta Venus".
Per exemple, ha ressaltat Benítez, un dels casos més coneguts del fenomen OVNI, el que va tenir lloc en 1975 en el polígon de tir de les Bàrdenes Reals, a Navarra, és explicat en l’expedient com l’observació d'un helicòpter.
Benítez ha destacat que els expedients originals no tenen cap conclusió, sinó que són "informes nus, que és com s’haurien d’haver desclassificat", per la qual cosa al seu parer "és un procés nul, perquè està viciat, perquè es posa en mans de civils, la qual cosa seria ja totalment il·legal".
A més, l'investigador ha assenyalat que "els documents en si mateixos estan manipulats, censurats, falten folis" i també "falten expedients", sobre "els casos grans, els greus, els més espectaculars; eixos no han eixit mai a la llum ni eixiran, probablement".
Per la seva banda, l'astrofísic i el director del Planetari de Pamplona, Javier Armentia, ha indicat a EFE que va col·laborar en aquest procés de desclassificació d’expedients, però ha ressaltat que Benítez "barreja les dades amb les seves opinions i a més amb ànim injuriós".
Ballester Olmos, ha indicat Armentia, es va posar en contacte amb ell per a demanar-li la seva opinió personal sobre alguns casos arreplegats en els informes, "amb la petició que els tractés amb discreció, cosa que em sembla perfectament normal i lícita".
Després de rebre l’encàrrec, ha explicat, "jo vaig fer el que sé", que és estudiar les dades i "comprovar si hi havia alguna explicació astronòmica per a aquesta observació" a la finalitat d’elaborar "una hipòtesi plausible".
"Era el treball normal i lògic que ha de fer qualsevol persona davant de l’anàlisi d’un cas d’aquests", ha afirmat Armentia, qui ha subratllat que "jo tinc les meues opinions, però mai les anteposo als fets".
En aquest sentit, Armentia, membre de la Societat per a l’Avançament del Pensament Crític SAP-ARP), ha assegurat que Ballester Olmos "es va posar en contacte amb mi en la meva condició d’astrofísic, no per la meva opinió, que sempre ha estat pública, sobre el fenomen dels platets voladors",
Benítez "necessita crear aquesta història de la conspiració", ha declarat Armentia, qui ha asseverat que l’única cosa que va existir és "una anàlisi per part d’una sèrie d’experts totalment independents, amb els que no vaig tenir cap relació".

EFE, 14 de febrer

   
   
 

Sense notícies de l'ovni de Kazakhstan

Sembla que finalment s’han abandonat les taques de recerca de l’ovni en el riu Belaya car no hi havia cap evidència d’impacte, ni s’ha trobat absolutament res. No és el primer cop que es fan denúncies d’aquest tipus i després no hi ha cap evidència del sinistre aeri. Fins i tot amb diversos testimonis.

Jordi Ardanuy, 11 de gener

   
   
 

Submarinistes de Kazakhstan busquen un OVNI al fons d'un riu

Equips de submarinistes han reprès la recerca d'un presumpte OVNI (objecte volador no identificat) que podria estar submergit a les aigües del riu Belaya, al nord-est del Kazakhstan

Equips de submarinistes han reprès la recerca d'un presumpte OVNI (objecte volador no identificat) que podria estar submergit a les aigües del riu Belaya, al nord-est del Kazakhstan.

El departament d'Emergència del Kazakhstan apunta que no s'ha trobat cap alteració al riu que demostri que hi ha caigut un objecte volador no identificat

Pel que sembla, un oficial de la policia local ha assegurat al departament d'Emergències del país que el 5 de gener va veure que un objecte lluminós queia al riu i desapareixia, cosa que li va semblar -assegura- un OVNI.

El riu Belaya està, en aquesta època de l'any, cobert per una superfície de gel de 50 centímetres, que, segons els experts, aguantaria l'impacte d'un artefacte de 8 tones de pes. Segons el policia, el presumpte OVNI hauria deixat un forat de 15 metres de diàmetre al gel, tot i que el departament d'Emergència del Kazakhstan apunta que no s'ha trobat cap alteració al riu que demostri que hi ha caigut un objecte volador no identificat i que se suposa que només l'ha vist un policia local. Per ara, les autoritats del país continuen buscant el presumpte OVNI.

EFE, 10 de gener

   

Tornar a la pàgina principal Tornar a  «coses curioses» Tornar a «senyals al cel»