Notícies, opinions, premsa (2011)

     
     
     
Tornar a la pàgina principal    

 

Tornar a  «coses curioses»

 

Tornar a «senyals al cel»

  1. Un altre cop Es Vedra

  2. Ovnis sobre Catalunya i Balears

  3. Samuel Patrick Ledoux, autor de la famosa foto de l'onada belga de finals dels 80, admet finalment el frau

  4. El CEI canvia de local

  5. Ovnis per Cap d'any a Barcelona

  6. Científics britànics adverteixen del risc d'un hipotètic «atac extraterrestre»

   
 

Un altre cop Es Vedrà

Segons Julio Corral, el passat 5 d’octubre els veïns de Santa Eulàlia a l’illa d’Eivissa es van veure sorpresos per un estrèpit similar al d’un tro. Alguns testimonis haurien afirmat que el so va coincidir amb al caiguda d’un objecte similar a una estrella fugaç, però de mida més gran que desprenia una llum intensa de color blau i que deixava una traça de fum.

Hom considera que es tractava d’un meteorit, però segons Julio Corral, hi ha qui ha associat l’observació amb l’illot d’Es Vedrà, on la imaginació popular contemporània situa un cementiri de plats voladors.

Más Allá, p. 13, núm 274, desembre 2011

   
   
 

Ovnis sobre Catalunya i Balears

Segons informa Joan Casassayas, en el número de desembre de la revista espanyola de paraciències i ocultisme Año Cero es llegeix un article sobre una suposada onada de casos sobre la Península Ibèrica que inclou 3 successos sobre el territori dels Països Catalans.

Així el 17 de setembre, a les 21.15 hores, Antoni Alemany, veí de Palma de Mallorca va capturar 18 instantànies de vuit objectes lluminosos en forma de disc que evolucionaven sobre el mar. Segons el testimoni després de sopar, «com totes les nits, vaig sortir a la terrassa del meu àtic a fumar. Llavors me’n vaig adonar que sobre el mar hi havia un disc molt lluminós que anava pujant lateralment. Va ser la seva mida i lluminositat intensament vermellosa i groguenca allò que em va fer estranyar-me molt. Vaig entrar a casa a la cerca de la meva càmera fotogràfica i, en sortir a la terrassa de nou, vaig comprovar que el disc brillant seguia ascendint, però darrera d’aquest n’hi havia tres mes en formació. La resplendor de tots ells era idèntica. Amb la meva càmera i sense cap pressa, perquè eren perfectament visibles, vaig prendre 18 fotografies. Les primeres sense utilitzar el zoom mi les darreres amb l’augment al màxim. Junt a la meva dona vaig continuar observant el lent ascens de les llums fins a la seva desaparició. Poc després em va trucar la meva filla per telèfon dient-me que des de la finestra de la seva casa també havia vist el mateix que la meva dona i jo sobre el mar.

 

Una de les imatges capturada per Antoni Alemany.

 

Un altre cas es va produir al Baix Empordà. Antonio P. es trobava a casa seva el 8 d’octubre, en una urbanització a uns 100 metres de Platja d’Aro, quan al voltant de les 21.15 hores va contemplar a través dels vidres de la terrassa, el vol de cinc objectes lluminosos sobre el mar, davant de la població. «Pel meu antic treball, que prefereixo no desvelar, estic acostumat a distingir tota classe d’aeronaus, però aquestes no duien llums de posició ni res que se li semblés», va declarar. I continuant amb el relat va afegir que «com es pot apreciar a les imatges, captades amb la meva càmera Olimpus, són cinc aparells voladors. Tres formen un triangle i d’altres dos volen en els extrems dels primers.

Fotograma de la gravació en vídeo d'Antonio P.

 

L'última observació de l'article va succeir al Baix Llobregat. A les 20.50 hores del 18 d’octubre de 2011, Francisco Recio va sortir al seu balco de Viladecans, quan va contemplar «una bola lluminosa totalment rodona, d’un color blanc resplendent que es dirigia cap a la meva posició a força velocitat». L’ovni va passar sobre la vertical del testimoni. «Va ser llavors quan me’n vaig adonar que tant per la part davantera com en el seus extrems tenia una espècie de triangle de color verd. Sens dubte estava contemplant la panxa de l’objecte volador, que emetia una gran resplendor». La cornisa de l’edifici va impedir que Recio seguís divisant el no identificat, així que se’n va anar al balcó de darrera de casa. «Allò lògic es que pogués continuar veient-lo des de la part de darrera, però res, es com si s’hagués esfumat sobre la teulada de l’edifici».

Dibuix realitzat per Francisco Recio

 

Joan Casassayas. A partir de l'article de Miguel Pedrero i Fran Contreras, «Oleada de ovnis sobre Españan», Año Cero 257 (desembre 2011), p. 62-69.

   
   
 

Samuel Patrick Ledoux, autor de la famosa foto de l'onada belga de finals dels 80, admet finalment el frau

Samuel Patrick Ledoux, el belga que el 1990 va fer la famosa fotografia d'un suposat ovni que reproduïm supra, va confessar el 27 de juliol en el canal RTL-TVI, 21 anys després del fet, que tot havia estat una broma que havia fet amb un model de poliestirè construït per a l'ocasió
La foto, publicada durant una onada d'objectes voladors no identificats que van ser observats entre 1989 i 1990 a Bèlgica, havia atret l'interès de molts especialistes.
Samuel Patrick Ledoux, que tenia llavors 20 anys, va decidir construir amb uns amics un model de forma triangular amb quatre focus, merament per diversió.
La imatge era la més detallada d'aquella onada que va tenir milers de testimonis a tot Bèlgica, incloent policies, enginyers o treballadors, el que va desencadenar un frenesí mediàtic sense precedents.
Fins i tot es va organitzar una «cacera d'ovnis», des de l'aeroport de Lieja un parell de dies després de la publicació de la foto suposadament capturada a Petit-Rechain a l'abril. Un avió de la Força Aèria de Bèlgica havia volat sense èxit per part del territori.
Alguns han suggerit que el misteriós objecte volador podria haver estat un nou tipus d'avió furtiu provat per l'OTAN, mentre que altres no van descartar la hipòtesi d'un «gran engany».

«L'autor de la famosa foto de l'onada Belga admet l'engany», Bloc del CEI, 14 d'agost de 2011

   
   
 

El CEI canvia de local

El Centre d'Estudis Interplanetaris (CEI) ha canviat de local i s'ha traslladat al carrer Còrsega. La nova adreça postal és

Centre d'Estudis Interplentaris (CEI) Còrsega, 259-261 08036 Barcelona.

   
   
 

Ovnis per Cap d'any a Barcelona

Recentment Josep Guijarro va sortir en el programa Divendres de TV3 parlant d’un cas d’ovnis a Barcelona; concretament la nit de Cap d’Any.

 


 

El testimoni, Didac Fuentes, va enregistrar un vídeo a les 23.40 des del seu balcó des del que es veu la torre Agbar i d’altres zones de la ciutat com Montjuic. Volia provar el nou equip d’una amiga seva i va sortir per a filmar la il·luminació de la Torre. Tanmateix aquesta estava apagada. Llavors va començar a filmar unes llums que li van semblar estranyes, força diferents de les dels avions que contempla sovint. Inicialment les lluminàries prenien una configuració triangular i després, fins a 9 llums arribaren a alinear-se, per a acabar desapareixent súbitament des d'aquesta posició relativa. En total es van enregistrar uns 6 minuts de vídeo.
En la mateixa intervenció Gujarro explica que les últimes setmana s’havien produït diverses observacions a Catalunya, però només es concreta vagament un cas el 19 de desembre en el qual un aficionat va veure unes «misterioses llums» a Sabadell (Vallès occidental).


TV3. «Uns ovnis a Barcelona la nit de Cap d'Any». Divendres. Disponible el vídeo a Youtube (22 de gener de 2011). Consulta 19 febrer de 2011.

   
   
 

Científics britànics adverteixen del risc d'un hipotètic «atac extraterrestre»

El món s'hauria de preparar per a un atac extraterrestre i hauria de fer-ho des d'un àmbit global. Això és el que reclamen un grup d'acadèmics i ho fan des d'una plataforma considerada rigorosa com la Royal Society. Per aquesta raó els mitjans han hagut d'atendre una informació que, altrament, no hauria merescut cap interès i s'hauria situat en el terreny de les bestieses que algú proclama per aconseguir notorietat.

Això no implica que el seu missatge respongui a una situació real, esclar, però és un indicador notable de l'estat d'opinió d'un sector dels investigadors.
El lloc on han aixecat la veu no és exactament una revista de ciència, sinó de pensament, es tracta de Philosophical Transactions, una publicació que es pot consultar per internet.
Dediquen tot el darrer número, com un especial monogràfic, a la qüestió de la vida extraterrestre i al costat d'un seguit d'articles que observen les descobertes recents sobre les possibilitats de vida en entorns hostils i altres qüestions, i hi ha advertiments seriosos sobre la conveniència d'estar preparats per a una situació complexa.
Així, el professor de paleobiologia Simon Conway Morris sosté que si hi ha éssers intel·ligents en alguna banda de l'univers s'han d'assemblar als humans i parteix d'aquest supòsit per convidar a una reflexió sobre els riscos d'un encontre.

Violència
Per la seva banda, els professors John Zarnecki i Martin Dominik proposen que hi hagi un pla responsable i dirigit per experts científics que prepari un marc de treball davant la possibilitat que un dia arribin a la Terra uns visitants amb la intenció d'aprofitar els recursos del planeta. El caràcter violent d'aquest visita és una probabilitat a tenir molt en compte segons aquests científics d'universitats britàniques.
La Royal Society es va fundar l'any 1660 i és des d'aleshores una prestigiosa societat que a partir de 1850 actua com una acadèmia de la ciència.

Ambaixada
L'advertiment que la publicació Philosophical Transactions ha llançat ja ha trobat ressò als mitjans de comunicació però no sembla que hagi merescut per ara cap reacció per part de les Nacions Unides ni altres organismes d'abast mundial, tot i que aquest organisme disposa d'un departament per als Afers de l'Espai, que dirigeix l'astrofísica de Malàisia Mazlan Othman, a qui alguns mitjans van rebatejar com l'ambaixadora de la terra davant dels «alienígenes».

 

www.3cat24.cat, 11 de gener de 2011

   
   

Tornar a la pàgina principal Tornar a  «coses curioses» Tornar a «senyals al cel»