L'ovni de Lloret de Mar de l'agost passat segurament era Júpiter

     
 

Jordi Ardanuy (2009)

     
Tornar a la pàgina principal
 

www.documentant.net

Tornar a  «coses curioses»  
 

[Versió original escrita a l'octubre de 2009].

Tornar a «senyals al cel»  
   

 

 

 

Creative Commons License
 

Llicència restringida

Creative Commons

(No comercial 2.5).

Detalls en català a:

  Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.

A finals d’agost es va conèixer la noticia que un turista havia gravat en vídeo un OVNI a Lloret de Mar, a la comarca de La Selva, el 3 d’agost de 2009, mentre passejava pel passeig marítim de la població cap a tres quarts d’onze de la nit.
El Bloc del centre d’Estudis Interplanetaris es va fer ressò de la notícia.


«De sobte, en el cel va aparèixer un punt vermell prou gran i brillant, més que una estrella, que a poc a poc va anar fent-se més gran fins que es va convertir en un bola de foc (no vermella sinó de foc) de la grandària quasi com la quarta part de la lluna, que era gairebé plena».
«La bola de foc no es movia del lloc on havia aparegut i va romandre allà durant aproximadament dos minuts. Després, a poc a poc, va començar a fer-se més petita, igual que abans s’havia fet més gran el punt vermell, però amb més lentitud aquest cop, fins a desaparèixer completament i no quedar res en el cel».
L’observació, en total, va durar uns quatre o cinc minuts.
Segons el testimoni, el fenomen el van veure unes quantes persones que eren passejant i només va poder enregistrar en vídeo el moment final en el qual ja està desapareixent [CEI 2009].

 

 

Imatge capturada del vídeo.

L'enregistrament complet és penjat a Youtube i es pot veure des del mateix bloc del CEI.

 


El 15 d’octubre, l’analista basc Juan Carlos Victorio Uranga proposà Júpiter com explicació d’aquest cas de Lloret [Victorio 2009].
En l’estudi presentat en el seu bloc, Victorio exposa que el que s’observa no és més que un astre una mica més brillant que d’altres que es troben en aquell moment en el firmament. Durant el transcurs de l’enregistrament en vídeo sembla que no es mou i cap persona del passeig li dona ni la més mínima importància.
 

 

 

Imatge de Júpiter procedent d'un vídeo que aporta Juan Carlos Victorio per a comparar-la amb la de la pel·lícula de Lloret.

 

 

Victorio exposa que en aquell moment de la nit es podia veure a la mateixa zona del cel el planeta Júpiter que quan es veu a baixa altura, acostuma a mostrar-se més gran i vermellós.
A les 22:45 hores (GMT+2) del dia 3 de agosto, el planeta jovial tenia un azimut de 302º (ubicat cap el SE) y uns 11º de altura sobre l’horitzó. Si es traça l’azimut de Júpiter en un mapa de Lloret de Mar, es pot comprovar, segons l’autor, que coincideix amb la posició del punto lluminós.

 

 

 

Com que aquella nit hi havia núvols a la zona, podrien haver jugat una mala broma als testimonis car, quan apareix de sobte Júpiter en una clariana, acostuma ser molt cridaner. Conclou l’autor dient que aquells dies el planeta arribava a la seva màxima brillantor el dia 14 i que de nou els núvols el van ocultar.

Evidentment és impossible demostrar que la proposta de Juan Carlos Victorio és l'explicació del fet, però és una hipòtesi molt plausible.
 

Referències.

CEI (2009). «Ovni a Lloret de Mar a l'agost». Bloc del CEI (1 de setembre de 2009). Disponible a: http://cei-bloc.blogspot.com/2009/09/ovni-lloret-de-mar-lagost.html. Consulta 18 d'octubre de 2009.

Juan Carlos Victorio (2009). «Avistamiento en Lloret de Mar (Girona)». Misterios del Aire (15 d'octubre de 2009). Disponible a: http://misteriosdelaire.blogspot.com/2009/10/avistamiento-en-lloret-de-mar-girona.html. Cosnulta 18 d'octubre de 2009.

 
   

Tornar a la pàgina principal Tornar a  «coses curioses» Tornar a «senyals al cel»