Notícies, opinions, premsa (2009)

     
     
     
Tornar a la pàgina principal    

 

Tornar a  «coses curioses»

 

Tornar a «senyals al cel»

  1. Creen una xarxa d'alerta ovni a la Catalunya Nord

  2. Grifol continua veient ovnis

  3. Ovni sobre l'Horta de València en data indeterminada

  4. Publicat un treball sobre la situació de la desclassificación d'expedients ovni a nivell mundial

  5. I encara un altre ovni a Blanes

  6. Més ovnis a Montserrat l'onze d'octubre

  7. Ovni a Malgrat de Mar l’any 1995

  8. Notícia d'un altre «ovni fotogràfic» a Montserrat

  9. OVNI cilíndric sobre la Badia d’Alacant

  10. El Regne Unit aixeca el secret de més documents ovni

  11. Tornen els ovnis al Montserrat

  12. Ovni al Vinalopó Mitjà en una alerta

  13. De nou llums a Blanes

  14. Diuen que han vist ovnis a l'Alt Empordà a l'estiu del 2008

  15. Els Bombers reben una quinzena d'avisos de ciutadans del litoral i prelitoral que havien vist un meteorit

   
 

Creen una xarxa d'alerta ovni a la Catalunya Nord

Ha aparegut a Internet un «observatori» de fenòmens celestos inexplicats, produïts a la Catalunya Nord, el mes de novembre passat. Aqueixa estructura informal, tenint en compte el seu camp d'observació, es reivindica de la manera següent : «OVNI66 és una xarxa d'alerta d'observació de fenòmens aeris no identificats en el sector geogràfic de la Catalunya del nord». El seu responsable, Pascal Guillaumes, aficionat de literatura fantàstica i de dimensions espaciotemporals, rep, verifica i publica els testimonis rebuts, entre els quals el més recent, relacionat amb una "llum en fase descendent" observada dimecres 23 desembre a les 22h28 precisament per cinc adolescents que es trobaven a Vilanova de la Ribera i sembla que van veure clarament una lluentor que sobrevolava la vila del Soler, situada a pocs quilòmetres. Segons OVNI66, que precisa que la llum es va acostar al sòl «fins al punt que els testimonis pensen que l'objecte s'hi va posar», el caràcter sensacional d'aquest fet és reforçat pel fet que «l'objecte tenia forma de platet volador amb una cúpula a sobre».

La Clau, 27 de desembre de 2009

   
   
 

Grifol continua veient ovnis

El contactat Luís José Grifol segueix veient ovnis a dojo. El dia 11 de novembre van estar uns 8, segons ell mateix ha explicat en línia. Per la seva banda Jaume Silvestre ho narra així:

«Arribats a la explana es forma al entorn d’en Lluís Josep GRIFOL una gran rotllana de persones, amb la intenció i esperança de veure quelcom. Lluis com sempre ens informa de totes les novetats sorgides en el mon de la ufologia mundialment.
Passats uns minuts, veig un traç petit però intens i seguidament tres de consecutius de molt llarg recorregut, en totes direccions.
Hi ha una petita pausa i no es veu res. Passat uns minuts sorgeix un traç lluminós extraordinari de surt a nord passant amb paral·lel a la explana deixant una estela lluminosa molt ampla i desapareixen just a la final de la explana, tot de cop es sen un crit de gran admiració pels allí assistents.
Em col·loco mirant les agulles, amb companyia de les amigues, Meritxell Maira Marta Rosa i Gracia vingudes des del Principat d’Andorra amb mi; i, torna a produir-se avist aments en un total de cinc tots de gran lluminositat en totes direccions, malgrat la gran afluència de les observacions, decideixo abandonar el lloc, per reprendre el camí de tornada. Felicito i faig una abrasada a en Lluis donant li les gracies per tot el  succeït aquesta nit tant especial.
El arribar a l’entrada de la població de Pons la meva companya de viatge Gracia exclama amb un mira i veig un traç vertical grandiós. Es torna a repetir un altre potser no tant fort però igual d’important al arribar a la població de Organyà
».
 

Referències:

Luis José Grifol. «Esta noche de madrugada en Montserrat». Naturalezavidaiuniverso.com (15 de novembre de 2009).

Jaume  Silvestre Morros. «Montserrat ultima trobada». Naturalezavidaiuniverso.com (16 de novembre de 2009).

Jordi Ardanuy, 16 de desembre de 2009

   
   
 

Ovni sobre l'Horta de València en data indeterminada

Un lector ocasional de la revista espanyola Más Allá ha escrit en el número de novembre que els seus pares van ser testimonis d’un cas OVNI al País Valencià. Era un diumenge i, després de dinar, van sortir en cotxe en direcció a la capital per a visitar a una parenta. En el trajecte de la carretera que uneix Torrents i Alaquàs, a la comarca de l’Horta «van ser perseguits per un ovni».

Era el pare del narrador qui conduïa i qui el va veure primer pel mirall retrovisor. «Era com un núvol gris que es trobava a uns 100 m de distància i a uns 3 d’altura». En aquell moment no hi havia més trànsit a la carretera.

«Poc després, quan van arribar a Alaquàs, l’ovni es va elevar i desaparegué de la seva vista, però, en abandonar aquesta població per a continuar cap a Xirivella, l’ovni va reaparèixer descendent fins a quedar-se suspès a poca altura davant del cotxe». Els testimonis es van espantar. Van aturar el vehicle a un costat d ela carretera ja que tenien por de passar «per sota de l’ovni, que tenia la forma d’una pilota de rugby. Era de color gris plom, mesurava aproximadament 3 m de llargada i girava a l’aire sobre si mateix».

En aquest moment, el motor que es trobava funcionant, es va calar augmentant el terror dels testimonis. Van estar apunt de sortir del cotxe i marxar corrents, però per problemes de l’edat no ho van fer. Llavors va aparèixer en una rotonda propera un autobús de Torrents i l’ovni es va posar a girar més ràpid i, sobtadament, va desaparèixer.

El pare del narrador va arrencar el cotxe i van arribar sans i estalvis, però molt impressionats.

El narrador també adjunta un dibuix realitzat per ell seguint les explicacions dels seus pares. Afegeix que l’ovni que van veure era com el d'una foto publicada en el número 242 de la mateixa revista.

 

No s’esmenten dates, però podem suposar que no deu fer massa temps, potser l’any passat o l’anterior. El número 242 de la revista és el d’abril d’enguany.

 

Referència bibliogràfica.

Roberto Dolz Lucas. «Perseguidos por un ovni». Más Allá, any XXI, núm. 229 (novembre de 2009): 112-113.

 

Joan Casassayas, 4 de novembre de 2009

   
   
 

 Publicat un treball sobre la situació de la desclassificación d'expedients ovni a nivell mundial

L'investigador valencià i membre del Centre d'Estudis Interplanetaris de Barcelona Vicente Juan Ballester Olmos ha publicat en línia un treball sobre els diferents programes de desclassificació d'informació oficial OVNI d'arreu del món.

La versió catalana la podeu trobar en aquest enllaç.

 

Jordi Ardanuy, 2 de novembre de 2009

   
   
 

I encara un altre ovni a Blanes

Sembla que la costa de la Selva està abonada a les observacions de llums en el cel que criden l'atenció durant els últims temps. A les dues observacions de Blanes del 2008 i del 2009 i la de Lloret de Mar ˗ que s'ha identificat probablement com el planeta Júpiter ˗, cal ara afegir una altra del 6 de setembre passat de nou sobre Blanes. Un comunicant anònim va deixar una simple nota en el fòrum Foro Ciudad - Blanes en la qual deia: «El diumenge dia 6 de setembre un OVNI va sobrevolar el cel de Blanes, algú el va filmar?».

 

Jordi Ardanuy, 18 d'octubre de 2009

   
   
 

Més ovnis a Montserrat l'onze d'octubre

El bloc del CEI ha publicat la informació procedent de Fran Reció, segons la qual el passat 11 d’octubre, poc abans de començar la reunió mensual es va veure un traç platejat indicatiu cap a l’oest que va aconsellar adoptar un marc referencial preferent. Un cop iniciada la conversa s’hauria vist un altre traç anàleg dirigit en la mateixa direcció, però més potent. I cap al que s’ha dirigit el primer, ja iniciada la conversa.

Fran Recio ha comunicat aquesta informació a través de la llista de distribució de correus electrònics Años Luz.

Bloc del CEI, 18 d'octubre de 2009

   
   
 

Ovnis a Malgrat de Mar l’any 1995

Els fets van ocórrer la primera setmana d’abril de 1995, quan l’informant del succés sortia d’una sala de festes de Malgrat de Mar, al Maresme. Era ja de matinada quan en companyia d’altres persones van anar cap a al platja de roca més propera a la població. Recolzats distretament sobre la balustrada van observar el que l’informant anomenà «obertura del mar», com si l’aigua s’hagués retirat al voltant d’un objecte invisible, moment en el qual van començar a sortir d’aquesta obertura una línia vertical de llums com el d’un carrusel de brillants lluminàries ataronjades enlairant-se cap a munt.
Les llums, un cop aparegudes totes, en conjunt una vintena o trentena, van començar a formar un triangle vertical. Una vegada geomètricament situades, el conjunt va virà horitzontalment i, amb el vèrtex superior cap al costat contrari al dels testimonis, es va dirigir vertiginosament cap a la línia de l’horitzó, perdent-s’hi en breus instants.

Els fets s'han conegut a través d'un document amb data de 5 de maig d’enguany de Gabriel Gomis i titulat «Suceso de Malgrat del Mar» hostejat  a «miralooculto.iespana.es».

Jordi Ardanuy, 27 de setembre

   
   
 

Notícia d'un altre «ovni fotogràfic» a Montserrat

Una altra cas de fotografia de paisatges amb aparició posterior d'alguna cosa al cel que és interpretada com un OVNI, en aquest cas en concomitàncies.

L'autor de les fotos és l'ufòleg Jaume Silvestre, viatjava amb una amiga des del cap i casal de Catalunya cap a Agramunt el setembre del 2006, quan van decidir pujar a l’esplanada de trobada dels dies 11 a Montserrat, després de fer una parada a l’hotel Bruc. Ja en circulació, el tauler de comandaments del cotxe es va començar a  marcar una fallada mecànica greu mentre que el GPS deixava de funcionar. Van aturar-se i feren unes fotos. En tornar arrancar, ja no marcava cap incidència i el GPS funcionava amb normalitat. Et cotxe no ha reproduït una situació similars des dels fets.

En contemplar les fotos i fer-ne una ampliació, va veure l'objecte.

 

CEI, 31 d'agost

   
   
 

 OVNI cilíndric sobre la Badia d’Alacant

El passat 1 de maig, a les 16,32 hores, un matrimoni d’uns cinquanta anys va observar des de la ciutat d’Alacant un objecte en forma cilíndrica amb una longitud relativa d’uns quinze mil·límetres i un gruix de quatre o cinc. L’aspecte era metàl·lic, de color blanquinós tirant a gris i no semblava brillar. Tampoc deixava cap marca en el cel ni es percebia cap so. A la superfície s'observaven ondulacions o relleus en sentit transversal que recordaven un pern amb rosca. També es veien línies de tons més foscos en sentit transversal atribuïdes a un efecte òptic.

 

Esbós esquemàtic de l'ovni.

Font: Guillermo D. Giménez

 

L’objecte va aparèixer a l’est dels observadors desplaçant-se perpendicular al traçat del carrer on es trobaven durant un cinc segons, moment en el qual es perd a l’introduir-se en la base d’un cúmul. Els testimonis van prendre algunes referències respecte els edificis de la zona per a una posterior determinació de la trajectòria. Segons aquestes dades l’objecte tenia inicialment un rumb 77º Nord per perdre’s seguint en direcció de 99 º. L’elevació aparentment constant seria de 28 º.

Basant-se en les condicions meteorològiques del moment, l'investigador argentí Guillermo D. Giménez (rosario_watchers@gruposyahoo.com.ar, 19 d'agost) ha estimat que els núvols (cúmuls) podrien estar a uns 3000 metres d'altitud el que li permet calcular la distància horitzontal aproximada des del punt d’observació fins el de la projecció vertical d’on es va deixar de veure, resultant uns 5.650 metres aproximadament. Com que el carrer de referència tindria una orientació de 63º, l’objecte hauria seguit una trajectòria de 153 º, de manera que l’objecte podria trobar-se sobre l’extrem meridional de la Serra Grossa, havent-se pogut observar durant una distància d’un 2,35 Km, i per tant duria una velocitat de gairebé 1.700 Km/h.

 

 

L’investigador es lamenta que, posat en contacte amb l’Esquadró de Vigilància Àrea espanyol (EVA 5) instal·lat a la serra d’Aitana, no havia obtingut cap resposta a les seves preguntes.

 

 

Recreació lliure de l'ovni observat

Font: Guillermo D. Giménez

Joan Casassayas, 21 d'agost

   
   
 

El Regne Unit aixeca el secret de més documents ovni

Extraterrestres amb cap en forma de llimona o misterioses resplendors sobre un cementiri són algunes de les històries més peculiars que es poden trobar als dossiers sobre ovnis que el Ministeri de Defensa britànic ha desclassificat avui dilluns.
Els arxius desclassificats corresponen als casos registrats entre el 1981 i el 1996, que demostren que el nombre de casos vistos va augmentar significativament arran de l'estrena de pel·lícules de ciència-ficció com Independence Day o la de la sèrie Expedient X.
Dels 800 casos de l'esmentat període, un dels relats més intrigants és el de dos nens que van afirmar que havien parlat amb un marcià amb el cap en forma de llimona, que va aparèixer de sobte davant dels joves el 4 de maig del 1995 en una nau més gran «que quatre cases». «Us volem; veniu amb nosaltres», són les suposades paraules que va pronunciar l'ésser d'un altre planeta.
Un altre incident registrat en els arxius és el del 15 de juliol de 1996, quan un ovni que planava sobre un cementiri a Widnes, al nord-oest d'Anglaterra, emetia raigs làser cap al terra.
Així doncs, segons els arxius, el 1995 se'n van registrar al Regne Unit 117 casos, mentre que l'any següent i coincidint amb l'estrena d'Independence Day, la xifra va augmentar fins als 609.
«És evident que hi ha una relació entre les històries que apareixen als mitjans de comunicació i el nombre de casos sobre visions», ha comentat l'expert en ovnis David Clarke. Abans de 1996, l'any més productiu en aquest tipus de successos va ser el 1978, quan es va estrenar Encontres a la tercera fase.

Agence France-Presse, 17 d'agost

   
   
 

Tornen els ovnis al Montserrat

Feia alguns mesos que no s’anunciaven ovnis a Montserrat en el web de Fran Recio <www.franrecio.com>. Tanmateix l’onze de juny van comptabilitzar fins a14 observacions aproximadament, segons s'indica el contactat Luís José Grifol en el mateix informe que porta data del 13 de juliol.
Els parèntesi fan referència a un croquis de Grifol que reproduïm infra:

  • Dos traços lluminosos horitzontals confluents a la zona nord-est. El primer amb un nucli generador de mida gran (1).

  • Evolució d’un nombre indeterminat d’ovnis, alguns volant a baixa altura i fent el que podríem considerar aparents acrobàcies aèries (5).

  • Un OVNI es va aproximar lentament i es va plantar justament davant dels observadors, romanen força estona d’aquesta manera (7).

  • Un llarg traç lluminós proper (3).

  • Sobre el punt que semblava haver marcat el traça anterior, van arribar a veure quatre ovnis de cop (4).

  • Un ovni va «esgarrapar» tres vegades la negror del cel en el mateix punt, «emergent com un esquinç de llum platejada» (6).

  • Una altra observació indeterminada (7).


 

Fran Recio també s’ofereix una imatge d’una de les observacions capturada per l'ufòleg d’Andorra Jaume Silvestre.

Jordi Ardanuy, 20 de juliol

   
   
 

Ovni al Vinalopó Mitjà en una alerta

David Mulé va participar amb el seu grup del programa radiofònic Tras lo límites que emet a la comarca del Vinalopó Mitjà a l’alerta OVNI organitzada pel SEAMP la nit del 6 al 7 de juny. El testimoni i els seus companys es van establir al far de Santa Pola, a la mateixa comarca produint-se un observació que relata així:

«A la 1:23 de la matinada, vam tenir el nostre primer ensurt. Recordo que estava intentant posar-me en contacte amb algun dels nostres companys d’alerta, a través d’internet, quan el Luis Muñoz, va avisar de que estava veient una llum rogenca avançant cap al sud-est.
Ràpidament vaig alçar la vista i vaig veure amb els meus propis ulls, com una llum rogenca de grandària considerable es movia, com bé havia dit el Luis, en direcció sud-est. A una distància, relativament curta es podia apreciar que volava un avió amb la mateixa direcció que l’objecte. Per cert, un avió que portàvem divisant des de feia uns quants minuts, quan va aparèixer al nord, imaginem que eixint de l’aeroport de l’Altet.
La llum vermella, va parar de moure’s després d’uns segons d’avanç. En aquest moment es va mostra una llum blanca petita, que semblava estar enganxada a la vermella. Va començar a fer moviments de dalt a baix que va durar gairebé només un parell de segons. I després d’això, aquella llum blanca es va esfumar. Tot seguit vaig telefonar al Juan Miguel Marsella, que estava coordinant l’alerta a nivell general des de Madrid. Li vaig comentar el cas, mentre no deixava de mirar com la llum rogenca es feia quelcom groguenca, per a esvair-se finalment davant dels nostres ulls atònits. El nostre company Luis Muñoz, va intentar fer-li unes fotos, sense èxit degut a la llunyania de la llum i a la lluna» [David Mulé. «Crónica alerta OVNI SEAMP 2009», davidmule.blogspot.com, 9 de juny de 2009].

Alguns testimonis independents han apuntat la possibilitat que fossin globus xinesos.

 

Joan Casassayas, 28 de juny

   
   
 

De nou llums a Blanes


Segons s’ha publicat com a comentaris a una entrada sobre ovnis a Blanes del bloc de Maresme Mystery que ja vam ressenyar, el 23 de maig la testimoni que signa com a Carme estava en companyia en el Bar Tirol de Blanes, al costat de sa Palomera quan per darrera del Conventet van veure unes llums de color taronja que apareixien i desapareixien. Inicialment només va ser una llum «i vam pensar que era un avió» explica la testimoni, però el cap d’un parell de minuts va sortir una altra i, de seguida, tres de cop formant un triangle. «Finalment van sortir-ne dues més i una va avançar a l’altra. Es veia com es movien en direcció cap a Blanes, però al cap d’una estona desapareixien». La Carme pregunta si algú més ho va veure, però no hi ha cap resposta.
 

maresmemystery.blogspot, 24 de maig

   
   
 

Diuen que han vist ovnis a l'Alt Empordà a l'estiu del 2008
 

El número de febrer de la revista espanyola Más Allá, recull en una col·laboració d’una lectora titulada «Ovnis» diverses observacions de llums singulars a l’Alt Empordà durant l’estiu passat, segon el parer de la testimoni.
Isabel B. C de 53 anys, relata els següents casos.
El dia de Sant Joan, 24 de juny, estant a Cadaqués, en un petit penya-segat en el qual no hi havia ni cases, ni vaixells ni cap tipus de llum, ni tan sols la Lluna. De sobte es va fer un camí de llum d’uns 60 cm que arribava fins a l’horitzó sense que es veiés d’on procedia ni que cap dels testimonis pogués destriar l’origen,
La segona observació es va produir el 10 d’agost, cap a la una de la matinada observava la pluja d’estels que hi havia aquella nit, en va veure una que va començar a moure’s . No va deixar de mirar-la mentre seguia la seva trajectòria que va fer un recorregut descrivint aproximadament la forma que té l’Osa major, desapareixent sobtadament, just per sobre de l’apartament on es trobava Llançà.
El 24 d’agost es trobava a la terrassa observant el cel cap a ales 2.50 quan va contemplar llampecs o quelcom de similar. Al fixar-s’hi més, se’n va donar que eren llums que sortien de darrera de la muntanya que hi ha a prop de casa seva. Les llums giraven. La testimoni diu que darrera d’aquesta muntanya no hi ha res més que d’altres muntanyes; ni discoteques, ni cases. Les llums van sortir a gran velocitat i van desaparèixer.

Joan Casassayas, 7 de febrer.

   
   
 

Els Bombers reben una quinzena d'avisos de ciutadans del litoral i prelitoral que havien vist un meteorit

Els Bombers de la Generalitat van rebre aquest dissabte a la tarda al voltant de les set una quinzena d'avisos de ciutadans que havien vist un meteorit. Es van trucar des de diverses poblacions de les demarcacions de Barcelona, Girona i Tarragona, sobretot de la part del litoral i prelitoral. Els ciutadans van veure un fenomen atmosfèric que dibuixava una bola de foc i van alertar els Bombers des de poblacions com Platja d'Aro, Blanes, Roses, Vilanova i la Geltrú i Terrassa, però també es van rebre trucades des de l'interior, per exemple des de Girona, Olot i Manresa.

Agència catalana de Notícies (ACN), 19 de gener de 2009

   
   

Tornar a la pàgina principal Tornar a  «coses curioses» Tornar a «senyals al cel»